magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
MEGÚJULT A HONLAPUNK
2021.01.01.
Ezúton értesítjük a Tisztelt Nagyközönséget, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság megújult honlapja a www.kmnp.hu címen érhető el. Jelen honlap a továbbiakban nem frissül, az itt megtalálható információk és adatok archívumnak tekintendők. Részletek »
Kitűnő hangulatú túra és gombabőség az Anna-ligetben
2020.10.20.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság immár tizenhatodik alkalommal tartotta meg hagyományos őszi programját, a sokak által annyira várt „Gombaismereti börzét”. Mintha az időjárás is odafigyelt volna, hogy e tradíciót méltón folytathassuk, hiszen az elmúlt hetek esői előcsalogatták a szarvasi Anna-liget kalapos rejtőzködőit. Részletek »
Kellemes őszi túrára várjuk a gombák szerelmeseit
2020.10.08.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja idén 2020. Október 17-én (Szombat) 10.00-tól rendezi meg a hagyományos őszi gombászprogramját a Gombaismereti börzét. Részletek »
Pompás időben, nagy érdeklődés mellett ünnepeltük az Állatok Világnapját a Körösvölgyi Állatparkban
2020.10.07.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén mintegy 12 helyszínen látványetetéssel egybekötött ismertetővel készültünk idén, hogy a számunkra egyik legfontosabb világnapon a vendégeinkkel együtt tudjuk ünnepelni a természet és az élővilág csodás teremtényeit, az állatokat.  »
E-kerékpártúrákkal bővül a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szolgáltatási palettája
2020.09.30.
Mostantól egy új szolgáltatás, a szakvezetéses e-kerékpártúra is elérhető a Körös-Maros Nemzeti Parkban. Erről tartottak szerdán sajtótájékoztatót Szarvason, a Körösvölgyi Állatparkban. A szóbeli információk után a résztvevők természetesen fel is pattantak az elektromos kerékpárokra és eltekertek a Körös-ártérbe.  »
Megkapó látvány, ahogyan a békászó sasok vadásznak a Csanádi pusztákon
2020.09.30.
Az utóbbi hetekben egyre több békászó sas bukkan fel a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. Az errefelé nem költő, ritka ragadozó madarak megpillantása mindig nagy élmény a természetszerető ember számára.  »
Cserebökény térségében idén jóval több a réti őszirózsa
2020.09.29.
Idén a szokásosnál jelentősen nagyobb tömegben virít a védett réti őszirózsa a Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületén.  »
Lengyelországban jelölt fehér gólya került kézre Dévaványán
2020.09.28.
Lengyelországban gyűrűzött fehér gólyát találtak Dévaványán a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A településen idén kilenc fészekben költöttek fehér gólyák, s összesen 26 fiókát neveltek fel sikeresen.  »
Számoljuk együtt a madarakat Biharugrán!
2020.09.26.
Október 3-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. Kis-Sárrét részterületünkön a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Békés megyei csoportjával közösen szervezzük meg madárszámlálással egybekötött túránkat. Részletek »
Madarak milliói indultak el a déli tájak felé
2020.09.25.
Megkezdődött az őszi madárvonulás. A Körös-Maros Nemzeti Park tájai felett egyre gyakrabban húznak el népes madárcsapatok. Tollas vándoraink a déli tájakra, telelőhelyeik felé tartanak, ahonnan tavasszal újra visszatérnek majd.  »
Míves kötetben tették közkinccsé a szarvasi Anna-liget történetét
2020.09.24.
Történelmi séta a szarvasi Anna-ligetben – ezt a címet viseli az a tudományos igényességgel megírt könyv, melynek bemutató sajtótájékoztatóját szeptember 23-án tartották. A kötet szerzői: dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója és dr. Molitorisz Pál, akinek már számos helytörténeti munkája jelent meg az elmúlt évtizedekben. A könyv a 215 éves szarvasi Anna-liget történetét, állapotváltozásait, lakóinak történetét mutatja be, értékes fotóanyaggal gazdagítva. Részletek »

  Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. nyári programok
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design