magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Tiétek a liget - Gyermeknap az Állatparkban

 
Magyar Nemzeti Parkok Hete
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Túra: Ismerjék meg a Begécsi-halastavak téli madárvilágát!
2020.01.18.
A szakvezetéses kirándulás résztvevői hagyományosan, kapcsolódva az országos „Téli túrák nemzeti parkjainkban” című programsorozathoz, január 25-én tartjuk téli madarásztúránkat a Körös-Maros Nemzeti Parkban a Kis-Sárrét részterületen, a Begécsi-halastavak téli madárvilágával ismerkedhetnek meg.  »
A rétisasok már javában tatarozzák fészküket
2020.01.17.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájain költő rétisasok már javában tatarozzák fészkeiket. Hamarosan megkezdődik a tojásrakás időszaka.  »
Mezei és búbos pacsirták a zúzmarás tájban
2020.01.16.
Bár a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáit most zúzmara és dér lepi, a fagyos, téli tájakon mégis találkozhatunk pacsirtákkal.  »
A szikes pusztákon javában csírázik a kamilla és a sziki varjúháj
2020.01.15.
A Körös-Maros Nemzeti Park szikes pusztáinak klasszikus növénye a kamilla és a sziki varjúháj. Mindkét növény érdekessége, hogy ősszel jelennek meg apró hajtásai, csírái, melyek egész télen megmaradnak, majd tavasszal gyors növekedésnek indulnak.  »
Ezres csapatokba tömörülnek az énekesmadarak a dél-alföldi pusztákon
2020.01.14.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáit járva a fagyos, téli időszakban gyakran találkozhatunk több ezres madárcsapatokkal. Tengelicek, kenderikék, mezei verebek alkotják a rajok zömét, de vegyülhetnek közéjük zöldikék, nádi sármányok, fenyőpintyek és más énekesmadarak is.  »
Héricsek, zsályák, aszatok
2020.01.13.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban minden évben felmérjük egyes védett növényfajok állományait. A kutatásokat részben a Nemzeti Biodiverzitás Monitorozó Rendszer részeként, részben a saját kutatási programunk részeként végezzük. A védett növényfajok közül év elején meghatározzuk azon növények körét, amelyet az adott évben pontosabban felvételezünk. Minden növényfajt háromévente visszatérően mérünk fel, így az állományok változásait nyomon lehet követni hosszútávon.  »
Hajnali bikacsaták a kardoskúti pusztában
2020.01.10.
Különleges élményben lehet részük azoknak, akik az egyik fagyos, januári reggelen elmennek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartó Telepének bekötőútja melletti kilátóhoz. Innen könnyen megfigyelhető hogyan mérik össze erejüket a szaporodási rangsorért küzdő magyar szürkemarha bikák.  »
Szenzáció: vörös kányák tanyáznak a Csanádi pusztákon!
2020.01.09.
Az utóbbi hónapokban több alkalommal is megfigyeltünk vörös kányákat a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A Kelet-Magyarországon rendkívül ritkán látható madárból egyszerre több példány is felbukkant.  »
Cickányok az étlapon
2020.01.08.
A kisemlős fajok állományváltozásának nyomon követése, elterjedésük vizsgálatára általában alkalmazott módszer a bagolyköpetek elemzése. Egy országos program részeként Igazgatóságunk is végzett ilyen viszgálatot az idei évben.  »
Áttelelő vízimadarak a Maroson és a Hortobágy-Berettyón
2020.01.07.
Ezen a télen szokatlanul sokáig kitart a Maros alacsony vízállása. A folyó Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó, Makó feletti szakaszán még mindig sok a zátony, a homokpad a mederben.  »
Rejtőzködő szomszédunk: a kuvik
2020.01.06.
A kuvik rendszeres költőfaj a Körös-Maros Nemzeti Park tájain. Leggyakrabban az épületek tetőterének üregeiben költ, s mivel az év nagy részében csendben van, így sokszor nem is tudunk róla, hogy beköltözött a házunkba. Télen, a költési időszak kezdetén azonban gyakran hallhatjuk hangos kuvikolását.  »

  Előre »   

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design