magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Tiétek a liget - Gyermeknap az Állatparkban

 
Magyar Nemzeti Parkok Hete
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Idén a negyedik (!) költését kezdte meg egy túzoktojó a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2019.06.19.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban élő túzokok közül négy példányra kerültek fel műholdas jeladók, hogy faj élettevékenységét, mozgását még alaposabban megismerhessük. Az idei költési szezonban olyan adatokat nyertünk az egyik jeladós túzoktojóról, amire korábban nem volt példa. Már önmagában az is meglepetést okozott a Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén élő túzoktojótól, hogy két sikertelen költés után harmadszorra is tojást rakott, ám ezt a fészekaljat sem tudta kikölteni. A műholdas jeladó adatai azonban arról tanúskodnak, hogy jelenleg újra, idén immáron negyedik alkalommal kotlik a kitartó túzoktojó.  »
Állati verses paletta-Tar István tárlata a Látogatóközpontban
2019.06.17.
Június 15-én „Állati verses paletta” címmel Tar István festményeiből nyílik kiállítás a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A makói amatőr művész képeit, amiket ezúttal költeményeivel is kiegészített, második alkalommal lehet megtekinteni Szarvason.  »
Színes gyűrűt kaptak a kenderesszigeti kanalasgémek
2019.06.17.
Nyolc pár kanalasgém rakott fészket idén a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén fekvő Kenderesszigeti-halastavakon. Fiókáik közül ötöt színes jelölőgyűrűvel láttunk el.  »
Díjnyertes diákok kirándultak a Bélmegyeri Fáspusztán
2019.06.14.
A mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium által szervezett biológia verseny legeredményesebb versenyzői tanulmányi kiránduláson vehettek részt a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Bélmegyeri Fáspuszta részterületén. Részletek »
Újra felbukkant a kucsmás sármány Makó közelében
2019.06.13.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén az utóbbi években többször is megfigyeltünk kucsmás sármányt. Idén ismét felbukkant egy példány Makó közelében. Részletek »
Nyáresti séta a Fekete-Körös mentén
2019.06.12.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság június 15-én, szombaton szakvezetéses nyáresti sétát szervez a Fekete-Körös mentén.  »
Szünidei állatmustra az Anna-ligeti állatparkban
2019.06.11.
Idén nyáron sem maradnak programok nélkül a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vendégei – 2019. június 16-tól augusztus 25-ig minden vasárnap 11 órakor látványetetéssel egybekötött állatbemutatóval várjuk a kedves érdeklődőket. Részletek »
Öt év után újra költenek batlák a Kis-Sárréten
2019.06.10.
Öt év szünet után ismét költenek batlák a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A Biharugrai halastó-rendszerhez tartozó Zöldhalmi-tavon négy pár fészkel a nádasban.  »
Hamarosan kirepülnek a kerecsensólymok
2019.06.07.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén idén négy pár kerecsensólyom költött. A fiókák szépen felcseperedtek és hamarosan elhagyják a fészkeket.  »
Szarvasbogár-rajzás az Anna-ligetben
2019.06.06.
A május végi, június eleji szarvasbogár-rajzás idén sem maradt el a szarvasi Anna-ligetben. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bejárata előtt álló piramistölgyek törzsén tucatjával tűntek fel a lárvából kifejlődött imágók, amik jelenleg is aktívan táplálékot és párt keresnek.  »
A csapadékos idő kedvez a ritka, védett gombáknak
2019.06.05.
Az utóbbi hetek csapadékos időjárása kedvez a gombák fejlődésének, ezért a Körös-Maros Nemzeti Park tájait járva most sokféle gombafaj egyedeire bukkanhatunk. Részletek »

  Előre »   

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design