magyar english
II. Túzokfesztivál
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Széchenyi 2020 - KEHOP pályázatok
 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Erdei salátáskertben csipegettünk
2017.04.11.
Népes csapattal indultunk útnak április 9-én az „Erdei salátáskert” túrára, melynek helyszínéül a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Kígyósi-tanösvény szolgált.  »
Köszöntsük együtt a tavaszt a Kis-Sárréten!
2017.04.10.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét területi egységében immár hagyománnyá vált, hogy minden év áprilisában tavaszköszöntő túrára várjuk a családokat.  »
Költésbe kezdtek a kerecsensólymok
2017.04.09.
Huszonkilenc pár kerecsensólyom rakott fészket idén a Körös-Maros Nemzeti Park tájain. Fiókáik április végén, május elején kelnek majd ki.  »
Békéscsabai diákok nyerték az idei Túzok Tusát
2017.04.08.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, idei esztendőben február 1-én meghirdetett Túzok Tusa természetismereti vetélkedőjén 10 iskola, 23 csapatának 70 diákja versengett a győzelemért.  »
A Körösvidék tájhonos cserjéiről és fáiról - 12. rész
2017.04.08.
A Körös-Maros Nemzeti Park Körösvidék tájhonos cserje- és fafajaival foglalkozó sorozatában e héten a hársfafélék családjába tartozó hárs nemzetség egyik, vidékünkön ma már ritkán előforduló fajáról, a kislevelű hársról (Tilia cordata) írunk.  »
Jégkorszakot idéző óriás a Körösvölgyi Állatparkban
2017.04.07.
Igen ritka látványossággal, a ma élő, legnagyobb testű szarvasfajjal gazdagodott a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban bemutatott állatfajok listája.  »
Récék után, poszáták előtt: tavaszi madárvonulás a Kígyósi-pusztán
2017.04.07.
A vadludak és a récék nagy része már tovább vonult, partimadarak azonban még most is szép számban tartózkodnak a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta területi egységén. Részletek »
„Ugraszd ki a nyulat a bokorból” –Húsvét az állatparkban
2017.04.06.
Remek szabadtéri programokkal várja kedves látogatóit Húsvétkor is a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Szarvason található Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye. Április 16-án és 17-én, délelőtt 9-12 óráig a kisgyermekeket és persze szüleiket, nagyszüleiket is húsvéti tojáskeresésre várjuk.  »
Jelentősen nőtt a héricsállomány a Kígyósi-pusztán
2017.04.05.
A napokban végzett felmérés során 191 tő virágzó tavaszi héricset számoltunk a Körös-Maros Nemzeti Parkban, a Kígyósi-pusztán.  »
Felkészítettük a fészkeket a gólyák érkezésére
2017.04.04.
Napjainkban, mint az köztudott, a fehér gólyák az emberekhez közeli helyeken, gyakran villanyoszlopok tetején építik fel otthonaikat. Ez viszont cseppet sem veszélytelen, éppen ezért a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az áramszolgáltató cégekkel együttműködve a fészkeket – ahol szükséges - magasítóra helyezi és stabil, fémből készült fészektartót szerel fel. Így a gólyák is biztonságban vannak, és az elektromos vezetékhálózat üzembiztonsága sincs veszélynek kitéve.  »
Jöjjenek velünk túrázni Mágor-pusztára!
2017.04.03.
Április 8-án, szombaton 9.00 órától bakancsos túrára várjuk a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Mágor-pusztára.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai Programajánló 2017
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Réhelyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Hajrá magyar termék!
 
Ködvirág Erdei Iskola
  
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design