magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Barna ásóbékák méretes ebihalaira bukkantunk egy vízállásban
2018.06.01.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban, a Dévaványai-Ecsegi puszták részterületen egy kiterjedt vízállásban ezrével úszkálnak azok a meglehetősen nagyméretű ebihalak, melyekből később barna ásóbékák fejlődnek majd ki – feltéve, ha addig nem válnak a gázlómadarak táplálékává.  »
Júniusi programajánló – Az állatmustrától a kurgánok szellemén át a mágikus éjszakáig
2018.05.31.
Június 1-3-ig még folytatódik a Magyar Nemzeti Parkok hete programsorozat, melynek részeként izgalmas felfedezőtúrákra várjuk a vendégeket a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A „Két lábbal négy láb nyomában” elnevezésű program keretében mindhárom napon 9.00 -17.00 óra között az Állatparkban elrejtett nyomokat követve érdekes titkokat fejthetnek meg a résztvevő családok, baráti társaságok. A helyes megfejtőknek esélyük van arra is, hogy családi belépőjegyet nyerjenek a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba. Programdíj: 950 Ft/fő és 650 Ft/fő.  »
Kerékpártúrán a kecskeméti szakközépiskolásokkal
2018.05.31.
Május 25-én Kecskemétről érkezett egy szakközépiskolás csoport Szarvasra, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett „Körös-körül a Körös körül” elnevezésű kerékpártúrára.  »
Nézzük együtt a tiszavirág-rajzást a Fekete-Körösön!
2018.05.30.
Hamarosan elérkezik a tiszavirágok rajzásának ideje. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses rajzás-megfigyelésre várja az érdeklődőket június 9-én, a Fekete-Körösnél. Az időpont a vízállás és az időjárás függvényében változhat.  »
Mesélt az erdő az osztálykirándulóknak
2018.05.28.
A Madarak és Fák napja apropóján a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban május 5. és 10. között, 6 napon keresztül vehettek részt a jelentkezők a „Mesél az erdő” elnevezésű Madarak és Fák Napi programsorozatunkon.  »
Népes gólyacsapat „nyaral” a Kígyósi-pusztán
2018.05.27.
Fiatal, még nem ivarérett fehér gólyák gyülekeznek a Körös-Maros Nemzeti Parkban, a Kígyósi-puszta részterületén. Terített asztal várja őket, így várhatóan sokáig időznek majd itt.  »
Háromszáz pár nyári lúd költött a Kis-Sárréten
2018.05.26.
A tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy háromszáz pár nyári lúd költött a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén.  »
Madarakról meséltünk a magyarcsanádi diákoknak
2018.05.25.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a térség számos településén tartottak előadásokat, foglalkozásokat a Madarak és Fák Napja alkalmából.  »
Sok gólyatöcs kezdett költésbe a Csanádi-pusztákon
2018.05.25.
A szokásosnál jóval több gólyatöcs kezdett költésbe idén a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén, azon belül is elsősorban a Csikóspusztai-tavon, ahol egy tucatnyi pár gólyatöcs kezdett költésbe, de a téli-tavaszi vizek hatására a Csanádi puszták más részein is sokfelé találkozhatunk gólyatöccsel.  »
„Két lábbal négy láb nyomában”- izgalmas felfedezésre várjuk látogatóinkat
2018.05.24.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat részeként, izgalmas, családi felfedező túrára várjuk kedves látogatóinkat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyére, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba.  »
Nagy érdeklődés mellett zajlott a Bihari Táj Napja
2018.05.24.
Immár hatodik alkalommal rendezte meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság - Biharugra Község Önkormányzatával közösen -, a Bihari Táj Napját. A rendezvényre több mint ezren látogattak el szombaton a Bihari Madárvártába, ahol gyönyörű napsütés köszöntötte a vendégeket.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2018
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Pályázati felhívás
 
Kerékpáros és evezős túrák
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Vezetett túrák a Körösvölgyi Látogatóközpontból kiindulva
 
Ön mit gondol a nemzeti parkokról? Milyen tapasztalatai vannak?
Turisztikai kérdőív
Kócsagőr 2018
 
 
 "Ifjú Kócsagőrök"-et keres a Természetvédelmi Őrszogálat
Pályázati felhívás - \"Találd meg, írd le és őrizd meg!\"
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design