magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Kikeleti kapunyitó
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Nádgazdálkodás a Kis-Sárréten
2019.02.08.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén kiterjedt nádasok találhatók. E területek természetvédelmi kezelésére kiemelt figyelmet fordítunk.  »
Megkezdődött a pároztatási időszak a szürke gulyán
2019.02.07.
A magyar szürke szarvasmarhák fedeztetési időszaka elkezdődött a Körös-Maros Nemzeti Parkban. Kardoskúton a Sóstói-telepünkön lévő magyar szürke szarvasmarha állományunk pároztatása szabályozott, tudatos tenyésztői munka keretében zajlik.  »
Titkos holló találkák az Anna-ligetben
2019.02.06.
A Körösvölgyi Állatpark télire bezárta kapuit, a megcsendesedett Anna-ligetben azonban ilyenkor is zajlanak érdekes események. A múlt év, de különösen a tél folyamán több alkalommal sikerült megfigyelni, hogy két vadon élő holló tesz rendszeres látogatásokat állatparki fajtársaiknál.  »
Vizes Élőhelyek Világnapja: a KMNPI volt az ünnepi rendezvény házigazdája
2019.02.05.
Idén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) Körösvölgyi Látogatóközpontja adott otthont a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából szervezett központi rendezvénynek. A február 4-én megtartott ünnepi konferenciát az Agrárminisztérium, a KMNPI, a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság és a Magyar Természettudományi Társulat közösen szervezte.  »
2019. évi Túzok Tusa a Körös Maros Nemzeti Parkban
2019.02.01.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye idén is meghirdeti Túzok Tusa elnevezésű természetismereti vetélkedőjét az általános iskolák 6-8. osztályos tanulói számára.  »
Téli túzoketetés a Csanádi pusztákon
2019.02.01.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén több okból kifolyólag nehezen jutnak élelemhez a túzokok. Táplálékukat december 18-án már szénával is pótoltuk, bízva abban, hogy így továbbra sem hagyják el a térséget.  »
Telelő récék a Maros folyón
2019.01.31.
A Maros folyó a Körös-Maros Nemzeti Park egyik legfontosabb vizes élőhelye. Különösen a téli időszakban figyelhetünk meg itt népes récecsapatokat.  »
Fehér tájat fényképeztünk a Kígyósi-pusztán
2019.01.30.
Szép, havas kirándulóidő fogadta azokat a természetbarátokat, akik részt vettek január 27-én a Körös-Maros Nemzeti Parkba meghirdetett fotóstúrán. A program helyszínéül a Kígyósi-puszta szolgált.  »
Népes kenderikecsapat tartózkodik a Montág-pusztán
2019.01.23.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Montág-pusztai irodájának szomszédságában január eleje óta egy több száz példányból álló kenderikecsapat tartózkodik. E madárfaj egyedei ritkán jelennek meg ebben a fátlan pusztaságban – főleg ilyen nagy számban.  »
Hósármányok a Csanádi pusztákon
2019.01.28.
A hósármányok kis számban ugyan, de rendszeres téli vendégek a Körös-Maros Nemzeti Park szikes pusztáin. A Csanádi pusztákon decemberben jelentek meg az első példányok, januárban pedig egy népesebb csapat is felbukkant.  »
Megjelent a 2019. évi Turisztikai Programajánlónk
2019.01.25.
Megjelent a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság 2019. évi Turisztikai Programajánlója, melyet az Igazgatóság honlapján, vagy az alábbi linken érhetnek el: https://goo.gl/kWEmbs.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Túzok tusa 2019
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design