magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Pompás időben, nagy érdeklődés mellett ünnepeltük az Állatok Világnapját a Körösvölgyi Állatparkban
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén mintegy 12 helyszínen látványetetéssel egybekötött ismertetővel készültünk idén, hogy a számunkra egyik legfontosabb világnapon a vendégeinkkel együtt tudjuk ünnepelni a természet és az élővilág csodás teremtényeit, az állatokat.
   
 
Könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a Körösvölgyi Állatpark kitűnő helyszínt biztosít az élőlények testközelből történő megfigyeléséhez.
 
E jeles napon az egyszerű ismerkedésnél többet kínáltunk. Vendégeink nemcsak közelről tanulmányozhatták kedvenc vadállataikat, hanem részt vehettek a felkínált csemegék átadásában mialatt az adott fajjal kapcsolatos további érdekességeket hallgatták.
 
Ilyen alkalmakkor az egyszerű ismertetőknél részletesebb információkat igyekszünk átadni az érdeklődők számára. Idén látogatóink megtudhatták például hogyan készül a telelésre levélfészkével a mókus, hogy miként rejti el a főtt tojást Pákó a hollónk, mennyivel gyarapodott a csodás európai farkasaink súlya az Állatparkba kerülésük óta, vagy hogy az évről-évre egyre szebb agancsot felrakó gímszarvasbikánk, Bátor miként viselte az idei nász-időszakot.
 
Volt „Állófogadás a bölényeknél”, „Tojásmustra a hollóval”, „Fűzfás Jávor-mámor”, „Disznó bisztró”, hogy csak néhányat említsünk a programelemekből.
 
Rengeteg érdeklődő látogatott el ezen a napon az Állatparkba és lelkesedésükkel valódi ünneppé tették e napot. Számunkra is felemelő volt a sok eledelt nyújtó gyermekkéz, a kíváncsi tekintetek és a számos kérdés megválaszolása. Bízunk benne, hogy az itt szerzett tapasztalatok és ismeretek tovább erősítik vendégeinkben a természet és a benne élő állatok iránti rajongást.
 
 
Fotók: Bencsik Antal Zsolt és Kovács Krisztina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2020.10.07.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design