magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Számoljuk együtt a madarakat Biharugrán!
 
Október 3-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. Kis-Sárrét részterületünkön a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Békés megyei csoportjával közösen szervezzük meg madárszámlálással egybekötött túránkat.
   
 
A program két, párhuzamosan zajló elemből áll: egy kb. 6 kilométeres gyalogtúrából a Begécsi-halastavakon és egy madárgyűrűzésből a Bihari Madárvártán. A Begécsi-halastavakon megkezdődtek az őszi lecsapolások, s mivel az így kialakult iszapfelület kitűnő táplálkozóterület, ezért sok madarat vonz. Az elmúlt napokban is nagy számban figyeltünk meg partimadarakat. A gyakori fajok mellett előkerült néhány ritkaság is, mint például a vándorpartfutó, a fenyérfutó és három példány lócsér. Egyre több rétisas jelenik meg a térségben, de két-három vonuló halászsas is rendszeresen felbukkan. A legnagyobb madártömegeket a gyülekező vadrécék és vadludak adják. Bízunk benne, hogy túránk során is sok érdekességgel találkozhatnak majd a résztvevők.
 
A találkozó helyszíne a Bihari Madárvárta (GPS-koordináták: É 46º58’32.40” K 21º38’28.89”), ahová október 3-án reggel 9.00 órára várjuk az érdeklődőket. A túrán a részvétel térítésmentes. További információk Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetők a +36 30 645 0613-as telefonszámon.
 
 
 
   
 
2020.09.26.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design