magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Szunnyadni tért a Körösvölgyi Állatpark
 
November 3-án szezonzáró túravezetéssel búcsúztatta az idei turisztikai idényt a Körösvölgyi Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság legnépszerűbb bemutatóhelyén több, mint 45.000 látogató fordult meg a március 15 és november 3 közötti nyitva tartás alatt.
   
 
A Körösvölgyi Állatparkban élő Kárpát-medencei állatfajok bemutató gyűjteményét nem csupán Szarvas vonzáskörzetéből, hanem az ország más részeiről, külföldről is előszeretettel keresték fel a vendégek. Az idei szezon során 16 színes hirdetett programmal vártuk az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. A Húsvéti Föld Ünneptől a Szünidei Állatmustráig rengeteg izgalmas szakmai eseményen vehettek részt látogatóink, melyek keretében igyekeztünk minél élménygazdagabban átadni a természet szeretetét és ismeretét.
 
Tízezrek vették igénybe színes szolgáltatásainkat is. A csoportos kirándulók körében rendkívül népszerűek voltak a túravezetések, látványetetések, állatismertetők, zoopedagógiai programok, míg az egyéni látogatók az Állatparkból induló szakvezetéses kenu- és kerékpár túrákat, erdei itatós fotós lesünket részesítették előnyben.
 
Keresett látványosságaink közé tartoztak a Jégmadár vízi tanösvény, a Kölyök-zug játszótér és az állatpark interaktív tanösvény elemei is.
 
A jövő év március közepén történő szezon nyitásra is rengeteg újdonsággal, fejlesztéssel készülünk, melyek miatt érdemes lesz visszatérni a következő esztendőben is.
 
Addig az állatpark népszerű állatfajai szunnyadni térnek. A szárazföldi teknősök például hibernált állapotban, a nyestkutya téli álomban, a mókusok, borzok fél szendergésben, az akvárium halai hideg vizes pauzában, az állatparki tó csodálatos réce fajai pedig fedett helyen várják majd a tavaszt.
 
A Körösvölgyi Állatpark tehát legközelebb 2020 március 15-től lesz ismét látogatható.
 
 
 
 
 
 
A szezonzáró programunkat nyári ludak is felkeresték.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.11.04.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design