magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Nyáresti séta a Fekete-Körös mentén
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság június 15-én, szombaton szakvezetéses nyáresti sétát szervez a Fekete-Körös mentén.
   
 
A találkozó helyszíne a sarkadi MOL-benzinkút parkolója (GPS koordináták: É 46°44’21,66” K 21°22’29,06”), időpontja délután 5 óra. A mintegy 4-5 kilométeres gyalogtúra során a Fekete-Körös jobb partján, a Sarkad alatti szakaszon haladunk majd. Megismerkedünk a folyó élővilágával és annak természetvédelmi jelentőségével. Ha szerencsénk lesz, akkor a kisebb árhullámokat követően hétvégén már megkezdődik a tiszavirágok rajzása, így azt is megcsodálhatjuk.
 
A Körös ezen szakasza mellett található a megye legjelentősebb keményfás ligeterdeje, reményeink szerint sok itt élő madárfaj egyedeivel is találkozhatunk. Felfedezhetjük a víz felszínén mozgó halakat, s a parton táplálkozó jégmadarakat, kis kócsagokat, szürke gémeket. Az erdőből kijáró, vadászatra induló ragadozó madarakat (karvalyokat, egerészölyveket) is megpillanthatjuk.
 
A túrával kapcsolatos részletesebb információkat Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetnek a +36 30 645 0613-as telefonszámon. A program díja: 500 Ft/fő. A túra várhatóan 21.00 órakor fejeződik be.
 
A fotót Tóth Imre készítette.
 
 
   
 
2019.06.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design