magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Vidám gyermeknapi nyüzsgés volt az Állatparkban
 
Igazi gyereknapi zsivaj fogadta azt a közel ezer látogatót, aki vasárnap a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság programját választotta és eljött a Körösvölgyi Állatparkba, Szarvasra. A rendezvényen a legapróbbaktól a legidősebbekig minden korosztály képviseltette magát, de a fókuszban természetesen a gyerekek voltak.
   
 
A látogatóközpont előtti gyepen számos hagyományos gyermeknapi program várta az érdeklődőket. Volt állatsimogató nyuszikkal és kecskékkel, kitartóan baktatott hátán a vállalkozó kedvű lurkókkal a mindig népszerű póni is. A Mosolyudvar Népi Játszótér közreműködésével régi korok játékait idéztük meg, mint a kosaras körhinta, a lengőteke, a patkóhajítás, a célba dobás, vagy a gólyaláb. Az állatgondozók háza előtt a „sofőrködő” program keretében a gyerekek az állatgondozói járműveket is elfoglalhatták.
 
Nagy sikert aratott az Aranyszamár Színház gyermekműsora is. A csodálatos díszlettel készülő színészek félig élőszereplős, félig bábokkal előadott, a nézők bevonásával megvalósított előadása nem csak a kisebb-nagyobb gyermekeket, hanem szüleiket is elvarázsolta. A rendezvényterem a délután folyamán sem maradt üresen. Érdeklődő vendégeink itt tekinthették meg a hazai és nemzetközi természetfilmek premierjét, melyek az Országos Természet- és Környezetvédelmi filmnapok keretében kerültek bemutatásra. A bámulatos felvételek a Balatontól Afrika szavannáin át a mélytengerek titokzatos világába repítették a nézőket.
 
Természetesen a látványetetések sem maradtak el, az európai bölény, a vaddisznó konda, a gímszarvas rudli, és a jávorszarvas mind-mind sok kíváncsi tekintetet vonzottak. A merészebbek lelkesen vettek részt az állatok etetésében. A gyerekek rengeteg kérdést tettek fel az állatpark lakóiról, így élményekben és tudásban egyaránt gazdagodva emlékezhetnek erre a napra.
 
A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark a nyár folyamán is nagy szeretettel várja vendégeit. A
 
szünidő minden vasárnapján 1-1 állatfaj látványetetésével készülünk vendégeink számára.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.05.27.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design