magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Túrázzanak velünk a Begécsi-halastavakon!
 
A „Téli túrák nemzeti parkjainkban” című programsorozat részeként január 21-én, vasárnap szakvezetéses téli gyalogtúrát szervez a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A cél a Biharugrai- és Begécsi-halastavak téli madárvilágának megismerése.
   
 
A találkozó helyszíne a Bihari Madárvárta (GPS koordináták:É 46º58’32.40”, K 21º38’28.89” ), időpontja pedig reggel 9.00 óra. Innen indulunk szakvezetőnkkel a mintegy 5 kilométeresre tervezett (a résztvevők igényei szerint alakítható) túrára. A halastavak gátján haladva minden bizonnyal felfedezhetjük majd a nádasban megbújó énekesmadarakat, melyek közül a legjellemzőbb a barkóscinege és az őszapó.
 
Bár az időjárás január első felében nem téli képet mutatott, a madárvilágon ez kevésbé látszik meg: a szokásos telelő madarak többsége most is a tavakon tartózkodik. Több ezer vadlúd és vadréce van a térségben, melyek közül a leglátványosabbak talán a kercerécék nagyobb csapatai. A madártömegeket követik a rétisasok is, a közelmúltban több, mint 20 példányt számoltunk. Néhány ritkaságot is felfedeztünk a napokban: láttunk 18 bütykös ásóludat, s többször szem elé került az igazán ritkaságnak mondható fekete sas is.
 
Akik tehát január 21-én velünk tartanak, minden bizonnyal sok érdekességre számíthatnak. A túra részvételi díja 500 forint. Bővebb információt Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetnek a +36 30/645-0613-as telefonszámon.
 
   
 
2018.01.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design