magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Ha szeptember, akkor kék vércse-gyülekező!
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idén két helyszínen – a Dévaványai-Ecsegi pusztákon és a Csanádi pusztákon – szervez szakvezetéses kék vércse megfigyelő túrákat.
   
 
A vonulásra gyülekező fokozottan védett madarak megfigyelésére az esti órák a legalkalmasabbak. Ilyenkor ugyanis behúzódnak éjszakázni a pusztákat tarkító facsoportokba. Egy-egy helyszínen akár több száz madár is csoportosulhat.
 
A KMNPI területén számos kék vércse gyülekezőhely található, melyeket Önök is felkereshetnek, ha jelentkeznek gépkocsis szakvezetéses túráinkra. A Dévaványai-Ecsegi pusztákon szeptember 15-én és 16-án (pénteken és szombaton) szervezünk túrákat. A részvételi díj 8000 FT/gépkocsi. Nagyobb csoportok jelentkezése esetén kisbuszos túrát is tudunk szervezni. Ha a résztvevők igényt tartanak rá, akkor természetvédelmi őreink a terepi túra előtt rövid ismertetőt tartanak a kék vércsékről (vonulási, fiókanevelési, költési szokásaikról).Információ és jelentkezés Szélné Sándor Katalinnál a +36 30 445 2409-es telefonszámon.
 
A Csanádi pusztákon szeptember 27-ig igény szerinti napokon, előzetes megbeszélés alapján tartunk szakvezetéses túrákat. Részletes információkat Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelőtől kaphatnak a +36 30546 6990-es telefonszámon. Várjuk jelentkezésüket!
 
 
 
   
 
2017.09.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design