magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Szeptemberi programajánló: természetvédelmi nyílt nap és túrák, minden mennyiségben!
 
   
 
Szeptember 1-jén Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban „Kalandozások az állatvilágban ceruzával és ecsettel”címmel időszaki kiállítás nyílik Tar István amatőr művész rajzaiból és festményeiből. A tárlat október 31-ig tekinthető meg.
 
Szeptember 2-án, szombaton őszi kerékpártúrára invitáljuk a természetbarátokat. Úti célunk a csomorkányi romtemplom, a találkozó helyszíne a kardoskúti művelődési ház, ahová reggel 7.00 órára várjuk az érdeklődőket. Bővebb információ és előzetes bejelentkezés Kotymán László természetvédelmi tájegységvezetőnél a +36 30 475 1770-es telefonszámon.
 
Szeptember 15-én és 16-án 19.00 órától gépkocsis szakvezetéses túrákat szervezünk Dévaványán. A túrák célja az őszi vonulásra gyülekező kék vércsék megfigyelése. A találkozó helyszíne a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont. Bővebb információ és bejelentkezés Szélné Sándor Katalinnál a +36 30 445 2409-es telefonszámon.
 
Szeptember 16-án szombaton rendezzük meg Kardoskúton a XVIII. Fehértó Napja – természetvédelmi nyílt napot. A 9.00 órakor kezdődő, egész napos program résztvevői a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársainak közreműködésével megismerkedhetnek a Fehértó és környéke természeti értékeivel, a kardoskúti Pusztaközpontban pedig kulturális programok várják őket. Lesz ragadozómadár-védelmi bemutató, fotókiállítás, filmvetítés, kézműves foglalkozások, népi játszótér és Nemzeti Parki Termékek kirakodóvására.
 
Szeptember 16-án, Szarvason is kínálunk Önöknek egy izgalmas programot. Délután 14.00 -17.00 óra között szakvezetéses kerékpártúra keretében ismerhetik meg Szarvas és Békésszentandrás természeti környezetét. A „Körös-körül a Körös körül” túra keretében különös figyelmet szentelünk a Körös hullámterének. Előzetes bejelentkezés Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 475 1780-as telefonszámon.
 
Szeptember 17-én, vasárnap „Sérült gyermekek napja” a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. Ezen a napon a fogyatékkal élők és családtagjaik kedvezményes belépőjegyet válthatnak. További információ a 66/ 315- 855 vagy a +36 30 475 1789-es telefonszámon.
 
Szeptember 23-án, szombaton 10.00 – 13.00 óra között szakvezetéses kenutúrát szervezünk Szarvason. Az „Evezővel a történelmi Magyarország középéhez” túra keretében a Szarvas-békésszentandrási holtág élővilágával, kialakulásának történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők. Előzetes bejelentkezés Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 475 1780-as telefonszámon.
 
Szeptember 30-án, szombaton tartjuk Biharugrán az Európai Madármegfigyelő Napokat. (Ezt a programot korábban október 7-re hirdettük meg, kérjük, figyeljenek az időpontváltozásra!) A találkozó időpontja reggel 9.00 óra, helyszíne pedig a Bihari Madárvárta, ahonnan szakvezetővel indulunk a Biharugrai-halastavakhoz. A tavaknál madármegfigyelésre és madárgyűrűzésre egyaránt lehetőség nyílik. Előzetes bejelentkezés Tóth Imre természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 645 0613-as telefonszámon.
 
A turista főszezon befejeztével is sokan indulnak még csoportos kirándulásokra. Az Indián nyár című programok során, számukra lehet ideális lehetőség a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark szeptember havi ajánlata.
 
Fotók: KMNP forrás 
   
 
2017.09.01.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design