magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Cserebökény térségében idén jóval több a réti őszirózsa
2020.09.29.
Idén a szokásosnál jelentősen nagyobb tömegben virít a védett réti őszirózsa a Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületén.  »
Lengyelországban jelölt fehér gólya került kézre Dévaványán
2020.09.28.
Lengyelországban gyűrűzött fehér gólyát találtak Dévaványán a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A településen idén kilenc fészekben költöttek fehér gólyák, s összesen 26 fiókát neveltek fel sikeresen.  »
Számoljuk együtt a madarakat Biharugrán!
2020.09.26.
Október 3-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. Kis-Sárrét részterületünkön a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Békés megyei csoportjával közösen szervezzük meg madárszámlálással egybekötött túránkat. Részletek »
Madarak milliói indultak el a déli tájak felé
2020.09.25.
Megkezdődött az őszi madárvonulás. A Körös-Maros Nemzeti Park tájai felett egyre gyakrabban húznak el népes madárcsapatok. Tollas vándoraink a déli tájakra, telelőhelyeik felé tartanak, ahonnan tavasszal újra visszatérnek majd.  »
Míves kötetben tették közkinccsé a szarvasi Anna-liget történetét
2020.09.24.
Történelmi séta a szarvasi Anna-ligetben – ezt a címet viseli az a tudományos igényességgel megírt könyv, melynek bemutató sajtótájékoztatóját szeptember 23-án tartották. A kötet szerzői: dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója és dr. Molitorisz Pál, akinek már számos helytörténeti munkája jelent meg az elmúlt évtizedekben. A könyv a 215 éves szarvasi Anna-liget történetét, állapotváltozásait, lakóinak történetét mutatja be, értékes fotóanyaggal gazdagítva. Részletek »
Kedvenceink lakomája - Látványetetések az Állatok Világnapján
2020.09.24.
A Körösvölgyi Állatpark egyik méltán legnépszerűbb hagyományos programja a „Kedvenceink lakomája” látványetetés sorozat, mely évről-évre az Állatok Világnapja apropóján kerül megrendezésre. A Kárpát-medence élővilágát bemutató Körösvölgyi Állatparkban nagy hangsúlyt fektetünk az élővilág megismertetésére, megszerettetésére. Részletek »
Dévaványán járt a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” című akció
2020.09.23.
A Varázslatos Magyarország csapata hívta életre a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” című természetvédelmi és fotós akciót, melynek legutóbbi állomása a Körös-Maros Nemzeti Parkban volt. A program célja, hogy önkéntesek bevonásával különböző természetvédelmi akciók megvalósítása során hívja fel a figyelmet, hogy az egyén is sokat tehet a természeti értékek megóvásáért. Részletek »
Megjelent a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyve
2020.09.22.
Idén 10 éves a Nemzeti Parki Termék Védjegy, ebből az alkalomból jelentette meg az Agrárminisztérium a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyvét. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén gazdálkodók közül jelenleg 10 termelő 59 terméke rendelkezik Nemzeti Parki Termék Védjeggyel.  »
Nyaktekercs, csillaghullás, egyéjszakás kaland a Kígyósi-pusztán
2020.09.18.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban találkozott a természetbarátok maroknyi közössége, hogy egy éjszakán át együtt kalandozzanak a Kígyós-pusztán.  »
Szombaton is - Színpompás ősz a ligetben - program a Körösvölgyi Állatparkban
2020.09.17.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot keretében 2020. szeptember 19-én (szombat) 10.00. órától várjuk sok szeretettel vendégeinket Szarvason a Körösvölgyi Állatparkban a "Színpompás ősz a ligetben" programra. Részletek »
Hallgassuk együtt a szarvasbőgést a Kis-Sárréten!
2020.09.16.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság immár harmadik alkalommal várja vendégeit egy túrára szarvasbőgés idején, a Kis-Sárrét részterületen. Az érdeklődőket szeptember 18-án, pénteken 17.00 órára várjuk Biharugrán, a Földesi-telepen (GPS koordináták: E 46°56’23,29” K 21°34’,49,89”). Részletek »

  Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. nyári programok
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design